Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

SMUTNÝ DEŇ PRE HASIČOV: Nehoda na diaľnici im vzala dvoch kolegov

Na miesto nehody smerovali aj Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok, prezident Policajného zboru Ľubomír Solák a prezident Hasičského a záchranného zboru Adrián Mifkovič.

,aktualizované 

- Francúzsky prezident Emmanuel Macron naliehal, že Európa sa musí prebudiť a postaviť sa autoritárskym trendom v podaní krajne pravicových strán a vlád.

- Šéf slovenskej diplomacie Juraj Blanár v pondelok večer potvrdil, že Slovensko v rámci ôsmeho ročníka bruselskej konferencie na tému Podpora budúcnosti Sýrie a okolitého regiónu prispelo ako darca sumou 2,6 milióna eur.

- Lotyšsko plánuje v tomto roku investovať 20 miliónov eur do vývoja vojenských bezpilotných lietadiel, uviedol tamojší minister obrany Andris Spruds.

- Francúzska polícia zadržala 18-ročného študenta, ktorý počas vyučovania nožom zaútočil na svoju učiteľku.

- Voľby do Národnej rady (NR) SR by v máji vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,8 percenta hlasov.

- Nehoda na diaľnici D1 pri Hornej Strede si vyžiadala dve obete. Zranení sú aj dvaja zamestnanci štátnych inštitúcií, ktorí sa na mieste nachádzali.

- Ruský raketový útok na mesto Snihurivka v Mykolajivskej oblasti na juhu Ukrajiny si vyžiadal tri obete a šesť zranených.

- Španielsky tenista Rafael Nadal prvýkrát v kariére neprešiel cez 1. kolo dvojhry na Roland Garros.

- Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Oleksandr Syrskyj podpísal dokumenty, ktoré umožnia, aby francúzski vojenskí inštruktori čoskoro pricestovali na Ukrajinu a oboznámili sa s tamojšími výcvikovými centrami.

- Severná Kórea odpálila raketu, ktorá údajne niesla nový vojenský prieskumný satelit. Následne však KĽDR prostredníctvom štátnych médií oznámila, že odpal sa nepodaril.

- Medicínsky výskum pri hľadaní liečby rakoviny skúma rozličné možnosti, jednou z nich môže byť aj využitie vírusov spôsobujúcich bežné ochorenia.

- Egyptský vojak prišiel o život pri cezhraničnej prestrelke s izraelskými jednotkami v blízkosti pohraničnej oblasti s Pásmom Gazy okolo mesta Rafah, uviedli egyptské ozbrojené sily.

- Rusko sa chystá vyškrtnúť afganské fundamentalistické hnutie Taliban zo svojho zoznamu zakázaných teroristických organizácií, uviedla ruská štátna tlačová agentúra RIA Novosti.

- Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona nominoval na hlavnú fázu prípravy na tohtoročné ME 32 hráčov.

- Osobný vlak mal v Podolínci zraziť malé dieťa, doprava je v úseku do Starej Ľubovne pozastavená.

- Košickú Železničnú nemocnicu s poliklinikou by mala od Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) odkúpiť sieť nemocníc Penta Hospitals za 11,3 milióna eur bez DPH.

- Poľsko obmedzí ruským diplomatom pohyb na svojom území. Oznámil to poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski.

- Vo svete je v súčasnosti celkovo 108 krajín, ktoré uplatňujú určitú formu dane z cukru, či zdaňujú minimálne jeden typ sladeného nápoja.

- Šéf slovenskej diplomacie Juraj Blanár zastúpi premiéra SR Roberta Fica na júnovej mierovej konferencii o Ukrajine v Ženeve.

- Severoatlantická aliancia je už v priamej konfrontácii s Ruskom a NATO eskaluje konflikt na Ukrajine vojenskou rétorikou, vyhlásil v pondelok Kremeľ.